Auctor dobio "zeleno svjetlo" za preuzimanje Slavonskog ZIF-a

Investicijskom društvu Auctor odobreno je objavljivanje ponude za preuzimanje društva Slavonski zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom (Slavonski ZIF), a u ponudi, u kojoj djeluje zajedno s tvrtkom Laguna Novigrad, ponudit će cijenu od 27 kuna po dionici Slavonskog ZIF-a.

 

O zaprimanju ponude za preuzimanje Slavonski ZIF je izvijestio danas putem Zagrebačke burze, a ponudu je Uprava Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila na svojoj prošlotjednoj sjednici.

Prema obrazloženju rješenja Hanfe, za Auctor je obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala 24. veljače ove godine, a nakon što je to društvo transakcijom zaključenom na Zagrebačkoj burzi steklo 829.026 redovnih dionica Slavonskog ZIF-a, pojedinačne nominalne vrijednosti 90 kuna, a što predstavlja 24,77 posto udjela u temeljnom kapitalu Slavonskog ZIF-a. Kako je Auctor od prije imao 754.851 dionicu Slavonskog ZIF-a, tako nakon transakcije na burzi drži ukupno 1.583.877 dionica Slavonskog ZIF-a, ili 47,33 posto dionica.

27 kuna po dionici

Auctor u ponudi za preuzimanje djeluje zajedno s Lagunom Novigrad, temeljem sporazuma o zajedničkom djelovanju sklopljenog 24. veljače ove godine, a dvije tvrtke zajednički drže ukupno 1.616.377 dionica ili 48,30 posto dionica Slavonskog ZIF-a. Cijena koju se obvezuju platiti u ponudi za preuzimanje Slavonskog ZIF-a iznosi 27 kuna po dionici, a što je, kako se navodi u obrazloženju rješenja Hanfe, sukladno zakonskim odredbama.

Naime, prema podacima dostupnima Hanfi, najviša cijena po kojoj je Auctor stjecao dionice Slavonskog ZIF-a u razdoblju od jedne godine prije nastanka obveze iznosi 27 kuna, a prosječna cijena dionice Slavonskog ZIF-a u ostvarena na burzi u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze za objavljivanje ponude za preuzimanje iznosila je 26,90 kuna.

Kako je temeljni kapital Slavonskog ZIF-a podijeljen na 3.346.418 dionica, ponuda za preuzimanje odnosi se na preostalih 1.730.041 dionicu tog fonda, a u obrazloženju rješenja Hanfe se navodi da je uvidom u dostavljeni zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje utvrđeno da je ponuditelj izdvojio novčana sredstva na poseban račun Središnjeg klirinško depozitarnog društva u korist osoba koje će pohraniti svoje dionice u ponudi za preuzimanje. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox