Australija: "Srušilo" se bankovno računalo, štediše nisu mogli do novca

Zbog računalnoga kvara zamrznuli su se bankovni računi diljem Australije i milijuni bijesnih korisnika nisu mogli podizati gotovinu na bankomatima.

 

Noćna mora za 11 milijuna štediša banke National Australian (NAB) proširila se i na druge banke jer su do nedjelje bile blokirane i neke međubankovne transakcije kao i isplata čekova i naknada za socijalnu pomoć.

U nedjelju je sustav opet pokrenut. I druge su banke imale problema, zbog kašnjenja plaćanja iz NAB-a drugim bankama - rekao je glasnogovornik NAB-a George Wright. "Ponavljam, počela je obrata tih naloga za plaćanje i stvari se pokreću".

Christopher Zinn, glasnogovornik potrošačke organizacije Choice pozvao je NAB da plati naknadu onima kojima je prekid transakcija naškodio, na primjer onima koji otplaćuju kredite za kuću, kao i onima kojima je kasnila plaća.

Ne morate se baviti međunarodnim financijama da biste znali da kad banka vama uzima novac s računa, on nestaje brzinom svjetlosti, ali kad vam netko želi nešto uplatiti, zato traje dan ili dva - komentirao je Zinn. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox