AZTN blagoslovio Lukšićevu kupnju Jadranskih luksuznih hotela

Vijeće Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrilo je koncentraciju koja nastaje stjecanjem kontrole Mexival Anstalta iz Lihtenštajna (Grupacija Lukšić) nad Grupom Jadranski luksuzni hoteli (JLH) iz Rijeke, priopćeno je iz Agencije.

Temeljem prikupljenih podataka i analize strukture mjerodavnog tržišta, Agencija je zaključila kako ta koncentracija, unatoč smanjenju broja konkurenata na mjerodavnom tržištu, neće imati značajne negativne učinke na tržišno natjecanje na mjerodavnim tržištima.

Naime, iako Grupacija Lukšić tom koncentracijom preuzima ukupno poslovanje Jadranskih luksuznih hotela u Hrvatskoj, do preklapanja na tržištu dolazi samo na području Dubrovnika i dubrovačke rivijere, gdje Grupacija Lukšić od JLH preuzima četiri hotela. Analiza tržišta i udjela je pokazala da provođenje koncentracije ni u jednoj od kategorija, ni na području grada Dubrovnika kao ni na području dubrovačke rivijere, neće imati negativan učinak na tržište.

Tržišni udjeli nakon koncentracije kreću se između 20 i 30 posto, pa samim time ne dolazi ni do štete za potrošače, ističu iz AZTN-a. AZTN također smatra da se provedbom koncentracije sprječava ozbiljna degradacija Grupacije JLH i njenog proizvoda s obzirom na sadašnje financijsko stanje i perspektive. (Hina/jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox