Badel osvaja kinesko tržište

Iz jedne od najpoznatijih hrvatskih tvornica alkoholnih pića Badel 1862 najavili su potpisivanje vrijednog ugovora o joint ventureu s kineskom tvrtkom Tadee Holding Group, projektu koji su najavili još u travnju, piše tportal.hr

Ovaj ugovor je kruna nastojanja Badela 1862 za aktivnim uključivanjem na kinesko tržište. Sklapanjem ovog ugovora stvorit će se preduvjeti tvrtki Badel 1862 da u suradnji s Tadee Holding Group Co., Ltd., ostvari vrlo ambiciozne planove na tržištu Kine. Predmet ugovora je zajedničko ulaganje u prodaju, distribuciju i marketing vina i jakih alkoholnih pića iz našeg proizvodnog asortimana, izvijestili su iz Badela.

Na potpisivanje ugovora u zagrebačkoj Esplanadi očekuje se dolazak Shen Zhifeija, veleposlanika NR Kine, Radimira Čačića, prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, kao i Tihomira Jakovine, ministra poljoprivrede.  Badel je još u travnju, dok je tvrtkom upravljala Zvjezdana Blažić, najavio da osniva joint veture tvrtku u Kini kako bi tamo plasirali svoja vina. Kineski veleposlanik je ponudio subvenciju i tvrtka je osnovana. Tumačili su da je kineska vlada odlučila subvencionirati uvoz robe koja nije konkurencija domaćoj, jer im brodovi odlaze puni robe u inozemstvo, a vraćaju se prazni što im povećava troškove transporta.

Badelovog glasnogovornika Željka Jelića upitali smo kako to da se kineska tvrtka najavljena u travnju osniva tek devet mjeseci kasnije. Tada su bili samo pregovori, dugo su se regulirali međudržavni ugovori, tako da se tvrtka ipak osniva tek sada. (HT)

 

Izvor: www.tportal.hr
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox