Benetton kupio Nitex za tri milijuna eura, ulaže još 43 milijuna

Talijanska je tvrtka Benetton kupila nišku tekstilnu tvornicu Nitex za tri milijuna eura, a u istu planira kroz četiri godine uložiti još 43 milijuna eura te povećati broj zaposlenika sa 652 na 2700. Tako bi, kako piše Poslovni dnevnik, Nitex trebao postati jedna od od najbolje opremljenih tekstilnih tvornica u regiji.

 

S obzirom na dogovor od početka godine, da će Nitex biti prodan Benettonu, talijanska je tvrtka odmah isplatila tri milijuna eura i najavila novi početak niške tvornice od 15. srpnja. Do tada će se riješiti nužni prepravci kako bi se moglo početi proizvoditi. Nakon toga će uslijediti ulaganje u tehnološku modernizaciju kako bi se postigla kvaliteta koja postoji i u drugim Benettonovim tvornicama.

Roba koja se proizvede bt će namijenjena uglavnom izvozu. Vrijednost godišnje proizvodnje iznosit će 72 milijuna eura. Ukupna talijanska ulaganja u tekstilne tvrtke u Srbiji iznose 150 milijuna eura. Njihov se broj očekivano povećava zbog povoljnih uvjeta privređivanja i mogućnosti subvencioniranja investitora. (SJ)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, izdanje 17.5.2011.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox