Brazil ispred Njemačke: Postao četvrto najveće tržište vozila u svijetu

Brazil je ove godine pretekao Njemačku i postao četvrto po veličini tržište automobila na svijetu, a strani ulagači vide u njemu ogroman potencijal s obzirom na sve viši životni standard tamošnjih stanovnika.

 

Brazilsko udruženje proizvođača Anfavea procjenjuje da je do kraja ove godine u Brazilu prodano ukupno 3,45 milijuna vozila, gotovo 10 posto više nego prošle godine.

Time bi Brazil zauzeo četvrto mjesto u svijetu po broju prodanih automobila i lakih kamiona, iza Kine, Sjedinjenih Država i Japana, te ispred Njemačke.

Ta je činjenica sama po sebi velika atrakcija za rastuće tržište, s niskim brojem vozila po stanovniku, kazao je predsjednik udruženja Anfavea Cledorvino Belini.

Pojasnio je kako Brazil sa 192 milijuna stanovnika ima približno jedno vozilo na sedam stanovnika, što ostavlja dosta prostora za rast.

 

Zasićena europska i američka tržišta

 

U Brazilu ima ukupno oko 30 milijuna vozila a velike svjetske automobilske kompanije očekuju da će taj broj porasti nakon što ekonomski bum zemlje poveća broj potrošača.

Europska i američka tržišta smatraju se pak zasićenima, s minimalnim izgledima za rast.

Po proizvodnji, Brazil je šesti po veličini proizvođač vozila u svijetu, s 3,64 milijuna proizvedenih vozila 17 različitih marki. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox