Bricostore pet godina čekao na početak gradnje

Francuski trgovački lanac specijaliziran za kuću i vrt Bricostore u industrijskoj zoni u Sesvetama gradi svoj trgovački centar u koji će uložiti više od 187 milijuna kuna, a otvorenje centra planirano je za proljeće 2012. godine, izvijestili su iz Bricostorea koji je svečano obilježio početak radova na izgradnji centra na istočnom ulazu u Zagreb.

Svojim prvim centrom u Zagrebu, Bricostore će povećati broj zaposlenika za još 110, ističu iz jednog od vodećih europskih lanaca s ponudom proizvoda za uređenje doma, kuće, vrta, kao za i sve koji se vole baviti "uradi sam" projektima. Centar u Sesvetama rasprostirat će se na 24.000 četvornih metara od čega je 11.000 četvornih metara otvoreni prodajni prostor te će kupcima ponuditi širok asortiman proizvoda i usluga za renoviranje, izgradnju i uređenje vrta i kuće.

Bricostore je u Hrvatskoj prisutan od 2004. kada je otvoren prvi centar u Kaštel Sućurcu pokraj Splita, ima još i prodajni centar u Puli, a u njima trenutno zapošljava više od 170 djelatnika. Dosadašnja ulaganja tvrtke Bricostore u Hrvatsku iznose više od 276 milijuna kuna.

Pet godina čekali na početak radova

Vlasnik trgovačkih lanaca Bricostore Philippe Bresson rekao je da izgradnja trgovačkog centra u Zagrebu za tvrtku predstavlja veliki izazov, jer je planiran puno ranije. Iako su pripreme počele prije pet godina kada je zemljište kupljeno, susreli smo se s neočekivanim pravnim i administrativnim problemima što je usporilo projekt izgradnje. Sada je to sve iza nas s obzirom da je gradnja već počela, kaže Bresson.

Iz Bricostorea najavljuju nastavak razvoja prodajne mreže i ističu da u budućnosti planiraju otvorenje novih centara u priobalnom, središnjem i istočnom dijelu zemlje. (Hina/jk)

 


 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox