Broj korisnika e-Računa povećan deset puta

Pred zagrebačkim poduzetnicima Zagrebačka banka održala je u hotelu Westin prezentaciju na temu e-Računa. Izmjene i dopune Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost, koje se primjenjuju od kolovoza prošle godine, donijele su važnu novost vezanu uz izdavanje i primanje računa u elektroničkom obliku: e-Račun njima je u potpunosti izjednačen s papirnatim računom.

U prvih pola godine od primjene Pravilnika, broj zainteresiranih za e-Račun kontinuirano se povećava – broj korisnika e-Računa uvećao se deset puta - tako da je ovu uslugu do sada ugovorilo više od 400 korisnika, istaknula je specijalistica za razvoj proizvoda i prodaje Zagrebačke banke Slavenka Došen koja je održala prezentaciju o tome kako se korištenjem e-Računa može jednostavnije, brže i isplativije poslovati.

Zagrebačka banka u suradnji s FINA-om prva je u Hrvatskoj uvela e-Račun, kao internetsku uslugu integriranu s e-zaba poslovnim bankarstvom čime se tvrtkama i poduzetnicima, koji su ujedno i e-zaba korisnici, omogućuje jednostavna elektronička razmjena računa, a plaćanje e-Računa obavlja se e-zabom.

Elektronički račun isprava je istovjetna papirnatom računu, a uz njega je moguće priložiti različite popratne dokumente, poput popratnih dopisa, obrazaca, ugovora i ostale dokumentacije. Pošiljateljima i primateljima e-Račun smanjuje troškove poslovanja, skraćuje vrijeme isporuke i plaćanja računa, a u svakom trenutku dostupna je informacija o statusu poslanih i zaprimljenih računa. Pretraživanje računa u elektroničkoj arhivi je brzo i jednostavno, a obavijest o isporuci računa dostupna je i putem e-maila. (PS/JK)

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox