Čelnik Hypo banke odbacio špekulacije o dodatnoj pomoći države

Izvršni direktor austrijske banke Hypo Alpe Adria ocijenio je špekulacijom medijsko izvješće da bi ta nacionalizirana banka mogla zatražiti dodatnu pomoć države od čak pet milijardi eura u slučaju da se njezin plan restrukturiranja izjalovi.

Kako je objavio austrijski list Format, pozivajući se na povjerljiva izvješća koje su zajmodavci i austrijska središnja banka podnijeli vladi u Beču te planove restrukturiranja predane Europskoj komisiji, Hypo Alpe Adria banka mogla bi od države trebati daljnje dvije milijarde eura, ili u najgorem scenariju čak pet milijardi eura.

Upitan u vezi napisa u Formatu da je Hypo Alpe Adria banka za ovu godinu procijenila gubitak od 281 milijuna eura te da bi do 2016. godine mogla biti na kumulativnom gubitku od 793 milijuna eura, izvršni direktor banke, Gottwald Kranebitter, je kazao da su te brojke apsolutno najgori scenarij.

Prema pisanju Formata, ti bi gubitci mogli biti još i veći ako Hypo banka ne uspije prodati, kao što planira, svoje austrijske i talijanske ogranke u 2014. te bankarsku mrežu u jugoistočnoj Europi 2015. godine. (Hina/sh)

 

 

Foto:Marko Prpic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox