Četiri milijuna kuna za poduzetničku zonu u Barbanu

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ugovor o dodjeli četiri milijuna kuna za izgradnju infrastrukturu u poduzetničkoj zoni Barban-Krvavci potpisali su u Barbanu ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i načelnik općine Barban Denis Kontošić. 

Poticajna sredstva iskoristit će se za izgradnju kanalizacije, dovođenje vode, telefonije i javne rasvjete na deset hektara zone, odnosno prve faze izgradnje poduzetničkog područja ukupne veličine 30 hektara.

Za ovu Vladu i za mene kao ministra poduzetništva važno je da se u poduzetničkim zonama realiziraju ovakvi projekti i zapošljavaju ljudi. U ovom trenutku u zoni je prodano 14 parcela, a kad država i općina ulože novac u ovako nešto, to se isplati jer imate nova radna mjesta, poručio je ministar Maras dodavši kako će Vlada takve projekte i dalje podržavati te kako su samo u ove godine u poduzetničke zone u Hrvatskoj uložena 42 milijuna kuna.

U općini Barban i općenito u Istri ima puno potencijala ne samo za turizam, već i za proizvodne pogone ponajviše zbog blizine zemalja koje su već u Europskoj uniji pa ulaskom Hrvatske u EU očekujemo i više izvoza, zaključio je Maras.

Načelnik općine Barban Denis Kontošić kazao je kako će se u toj poduzetničkoj zoni do kraja godine otvoriti pogon tvrtke "IZO" koja se bavi proizvodnjom opreme za pekarsku proizvodnju i ugostiteljstvo te elektroagregata. (Hina/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox