Čobanković najavio razgovor s bankama oko brže isplate radnika Đakovštine

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković rekao je danas u Đakovu da će sljedećih dana biti vođeni razgovori s bankama o tome kako preko njih ubrzati isplatu potraživanja bivšim radnicima Đakovštine u stečaju.

 

U Đakovu je danas, nakon prošlotjednog zagrebačkog, održan drugi krug razgovora potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Petra Čobankovića s predstavnicima bivših radnika Đakovštine u svezi isplate njihovih otpremnina čiji je neto iznos 26 milijuna kuna. Na sastanku u Maloj vijećnici, zatvorenom za javnost, bili su i gradonačelnik Zoran Vinković i stečajni upravitelj Đakovštine d.d. u stečaju Perica Mitrović.

 

Današnji razgovori išli su u smjeru traženja načina kako ubrzati isplatu otpremnina, koje se mogu naplatiti iz sudskih sporova oko nekih pravnih radnji, iz vremena dok je Đakovština bila u blokadi, koje se mogu pobijati. Budući da bi se na ishod tih sudskih sporova moglo dugo čekati, država, Ministarstvo poljoprivrede, želi to premostiti pa će idućih dana biti vođeni razgovori s bankama kako preko njih ubrzati isplatu radnicima, kazao je nakon sastanka Čobanković. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox