Crkva spašava Cascade, a za preuzimanje zainteresiran Čermak?

Cascade centar ipak se neće zatvoriti. Takav je dogovor postignut na sastanku gdje su predstavnici Crkve i tvrtke Energon dali tračak nade malobrojnim zakupcima koji još nisu zatvorili svoje lokale, piše Jutarnji list.  

Za takav rasplet događaja najzaslužnija je Crkva koja ima 30 posto vlasništva u centru Cascade centru i kojoj nikako ne odgovara propadanje. Na sastanku se razgovaralo o tome kako će Crkva uložiti vlastita sredstva kako bi Cascade profunkcionirao dok netko drugi ne dođe s novom novčanom injekcijom. 

Gotovo sa sigurnošću mogu tvrditi da zatvaranja neće biti. Pokušavamo iznjedriti najbolje moguće rješenje za sve. Postoji više varijanti. Razgovarat ćemo s bankama zbog eventualnih kredita,  a uz to imamo nekoliko ozbiljnih domaćih investitora koji su zainteresirani za ulazak u cijelu priču, kaže Mijo Gabrić, glavni ekonom Crkve.

Iz neslužbenih izvora se doznaje da bi jedan od investitora mogao biti i general Ivan Čermak. Iako iz Čermakove tvrtke to za sada negiraju, navodno s njihove strane postoji interes za preuzimanje.  Podsjetimo Cascade centar se našao u problemima jer je investitor Illuminatio dužan gotovo pola milijuna tvrtki Energon koja upravlja centrom i bavi se održavanje. Zbog loše posjećenosti zakupci su u problemima jer posla nema, a neizvjestan je kako njihov tako i opstanak cijelog centra. (HT)

 

 

 

Izvor: Jutarnji list, 18. listopada 2011. 
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox