Crna Gora Kini: Službeni poziv za izgradnju autoceste

Crnogorska vlada poslala je preko ministarstva prometa službeni poziv kineskoj tvrtki "Poly tehnologies" za početak pregovora o izgradnji autoceste od Bara do granice sa Srbijom

 

Ministar prometa Andrija Lompar je komentirao kako očekuje brz odgovor te da će pregovori trajati najduže četiri mjeseca.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je da je rok od četiri mjeseca za pregovore između vlade i kineskih kompanija o izgradnji autoceste Bar-Boljari realan te dodao kako žali što već nije počela izgradnja autoceste.

Radio "Deutsche Welle" objavio je da bi se "najveća hrvatska građevinska tvrtka Konstruktor mogla, kao izvođač ili podizvođač radova, vratiti u projekt izgradnje autoceste Bar-Boljari, koji će financirati Kinezi". Crnogorska vlada odlučila je, kako se navodi, početi pregovore s Kinezima, a građevinske radove mogli bi izvoditi Hrvati. Dodaje se da su Kinezi prije najavili mogućnost financiranja izgradnje autoceste i naznačili da bi radove mogla izvoditi splitska tvrtka. Budući da je taj projekt vrijedan oko tri milijarde eura, ističe se da bi on bio sudbinski važan za posrnuli Konstruktor. (Hina/PS)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox