Cuccurin želi preuzeti Novi list, dionice će nuditi čitateljima kroz pretplatu

Adrisov član uprave, suvlasnik i političar Plinio Cuccurin rekao je da stoji iza svoje ideje da skupa s udrugom građana Riječki val preuzme Novi list, piše tportal.

Cuccurin je ideju o preuzimanju Novog lista najavio u veljači ove godine, a sada potvrđuje da još nije odustao i da je ta opcija još uvijek prisutna. Naglašava da bi imao isti udi kao drugi poduzetnici iz udruge te da bi dio dionica ponudili zaposlenicima, a dio čitateljima kroz pretplatu. 

Tako bi Novi list postao novina sastavljena od poduzetnika, zaposlenika, i građana čitatelja. Novi list bi dobio profesionalnu upravu što je uvjet da list postane profitabilan. Spreman sam u tome sudjelovati, ako se uspijem dogovoriti s Riječkim valom, znači ta me priča zanima samo s njima jer se ne bih kao samostalni poduzetnik uključivao u kupnju, kazao je Plinio Cuccurin.

Idući tjedan Cuccurin bi se trebao sastati s riječkim poduzetnicima nakon čega će biti jasnije postoji li među njima volja i kapital spreman za realizaciju ideje kupnje riječke novine. Rok za prikupljanje ponuda za kupnju većinskog paketa Novog lista istječe u ponedjeljak. Poznavateljima procedure sumnjiv je neuobičajeno kratak rok za podnošenje prijava što onemogućava investitorima dubinsku analizu poslovanja. Zbog toga prodaja će teško biti realizirana u ovom krugu, a možda je ovo sve zbog testiranja interesa javnosti. (HT)

 

Izvor: www.tportal.hr
Foto: Martina Popovcic/PIXSELL 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox