Daimler planira proširiti tvornicu automobila u Mađarskoj i udvostručiti proizvodnju

Njemački Daimler planira proširiti tvornicu automobila u Mađarskoj i udvostručiti godišnju proizvodnju na 300.000 vozila do 2015., objavile su u četvrtak poslovne novine Napi Gazdasag, pozivajući se na tri anonimna upućena izvora.

Daimlerova tvornica u mađarskom Kecskemetu započela je komercijalnu proizvodnju B klase automobila u ožujku 2012. Kompanija je u gradnju te tvornice uložila 800 milijuna eura a njezino ulaganje spada među najveća inozemna ulaganja u Mađarskoj u zadnjih nekoliko godina.

Mađarsko gospodarstvo jako se oslanja na izvoz i u drugom tromjesečju kliznulo je u recesiju. Daimlerovi pogoni i oni njegova konkurenta Audija od vitalne su važnosti s obzirom na prigušenu domaću potražnju.

Daimler je u ožujku najavio da će uz automobile B klase u tvornici u Kecskemetu od 2013. početi proizvoditi i novi model kupea. Napi Gazdasag prenosi da je pokusna proizvodnja tog modela sa četiri vrata već počela.

Proširenje kapaciteta stajat će nekoliko desetaka milijardi forinti i Daimler je već kontaktirao mađarsku vladu u vezi s tim projektom. Mađarski Daimler nije mogao odmah komentirati tu informaciju, dok vlada nije bila dostupna za komentar. (Hina/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox