Danko Končar odustao od 3. maja

Hrvatska bi Vlada danas na sjednici trebala i službeno prihvatiti ponudu tvrtke DIV za kupnju Brodosplita, dok bi odbila ponude Jadranskih ulaganja Danka Končara za kupnju Brodotrogira i Brodogradilišta Kraljevica, a zaključkom se očitovala o privatizaciji i restrukturiranju društava 3. maja, sukladno obvezama preuzetim ugovorom o pristupanju Hrvatske EU i uvjetima iz natječaja iz drugog kruga privatizacije.

Prijedlozi takvih odluka predviđeni su dnevnim redom današnje sjednice Vlade. Danko Končar iz Jadranskih ulaganja je 15. ožujka izjavio da odustaje od riječkog brodogradilišta 3. maj, a Vlada sada najavljuje da će odbiti i njegove ponude za privatizaciju i ostala dva brodogradilišta za koja je dao ponudu - Brodotrogira i Kraljevice.

Uz brodogradilišta koja su u teškoćama, pred Vladom bi se sutra trebala naći i točka vezana za brodogradilište koje dobro posluje, pulski Uljanik. Pred Vladom će se, naime, naći i točka prijedlog zaključka o informaciji Ministarstva gospodarstva o namjeri Uljanika Pula da se privatizira po modelu organiziranog radničkog dioničarstva, te dokapitalizacijom. (Hina/HT)

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox