Dobar posao u Pragu: Medvedev potpisao ugovore vrijedne čak 2,15 milijardi eura

Češki i ruski dužnosnici potpisali su u Pragu, u sklopu posjeta ruskog predsjednika Dmitrija Medveda, desetak ugovora vrijednih2.15 milijardi eura, objavilo je češko ministarstvo industrije i trgovine.

Prema jednom od tih ugovora, konzorcij koji vodi češka tvrtka OHL ZS izgradit će od 2012. do 2015. trasu od 390 km željezničke pruge u Uralu, za više od 1,5 milijardi eura. Radi se o jednoj od najvećih narudžbi u inozemstvu posljednjih godina, konstatiralo je ministarstvo.

Ostali ugovori

Prema jednom drugom ugovoru tvornica za popravak zrakoplova Prag Malesice (LOM) će popravljati ruske vojne i civilne helikoptere,

Kogeneracijska postrojenja će biti izgrađena u Sočiju, gdje će 2014. biti održane Zimske olimpijske igre i Salelkhardu u Uralu, prema drugim potpisanim ugovorima. Češka tvrtka Alta Invest je zaključila ugovor s ruskim Tvelom o osnivanju zajedničke tvrtke Akvel, koja će vršiti usluge isporuke nuklearnog goriva na europsko tržište.

Medvedev je spomenuo kandidaturu konzorcija pod vodstvom ruske tvrtke Atomstrojeksport o gradnji dva nova reaktora češke nuklearne centrale Temelin. Taj konzorcij se natječe s francuskom tvrtkom Areva i američkom Westinghouse. (Hina/jk)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox