Dobar posao za Tedeschija: Pašteta Argeta uskoro na Konzumovim policama

U Drogi Kolinskoj, u vlasništvu Atlantic Grupe Emila Tedeschija, uvjereni su da će doći do suradnje s Ivicom Todorićem te da će se Drogini proizvodi; Argeta Pašteta i Barcaffe naći  u Konzumovim trgovinama, što je potvrdio Srećko Nakić, predsjednik Uprave Droge Kolinske, piše Business.hr.

Sa svim robama prisutni smo u svim trgovačkim lancima u regiji, osim u Konzumu s Argetom i Barcaffeom. Naši se proizvodi prodaju u Konzumu u BiH i srpskoj Ideji, a nadamo se da ćemo do kraja godine biti i u Konzumu, rekao je Nakić.

Argeta je u Hrvatskoj na trećem mjestu po prodaji, a dolazak u Konzum smjestio bi ih na drugu poziciju. Argetta je druga po prodaji u Austriji i Švicarskoj gdje zauzima tržišni udjel od 21 posto, odnosno 19 posto,  a u BiH i Makedoniji drži prvo mjesto s udjelima od 50 odnosno 39 posto tržišta, dok u Hrvatskoj ima udjel od 14 posto.

Blizu smo toga da budemo broj jedan u Europi, a za godinu, najkasnije dvije to ćemo biti, rekao je Tomaž Arh, izvršni direktor poslovne jedinice delikatesnih namaza za Argetu.

U Drogi Kolinskoj od Argete ove godine očekuju prihode od 60 milijuna eura, a na hrvatskom tržištu ostvare samo pet posto prihoda te tu vide najveći prostor za rast. (jk)

 

Izvor: www.business.hr.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox