Doselila iz Rusije i uspjela u Hrvatskoj s proizvodnjom sapuna

Doseliti iz Rusije u Hrvatsku i pri tome pokrenuti uspješan biznis s proizvodnjom sapuna - u najmanju ruku zvuči neobično. Ali Nadji Ružički to je ostvareni san.

Kada je iz Rusije odlučila zbog ljubavi doseliti u Hrvatsku Nadja Ružička nije niti slutila kako će joj biti teško pronaći posao. Tako su ušteđeni novac ona i suprug željeli uložiti u profitabilan projekt. Ideju joj je dala sestra, koja joj je poslala start paket za proizvodnju sapuna, piše Pametna kuna

Shvatile smo da se takvo što ne može kupiti u Hrvatskoj i odlučile pokrenuti Sapunomaniju. Nismo imale idealno razrađen plan poslovanja nego je jedno vodilo drugome i stvari su se nekako same posložile. Slijedom velikog interesa ljudi, krenule smo s naprednim radionicama, ispričala je Nadja koja sada uz portal i online trgovinu vodi i radionice koje se odvijaju u Zadru i Varaždinu. Upita ima i iz drugih gradova diljem zemlje. Materijale za izradu sapuna nabavljaju iz Europske unije, mahom iz Velike Britanije. Ali postoje upiti i za radionice u inozemstvu.

Zanimljivo je što se profil ljudi koji dolaze na radionicu razlikuje. Dolazi nam različita paleta polaznika, od menadžera do kućanica. Premda ženski spol prevladava, iznenadili biste se koliko su muškarci oduševljeni i gledaju na to kao antistres program. U godinu dana stvorile smo prepoznatljivi brand, što je velika stvar za tako malo razdoblje, kaže Nadja, koja u svemu ima samo jednu primjedbu – na sporost državne birokracije. Od nje još uvijek čeka dozvolu za prodaju sapuna kao suvenira. (HT)

 

 

Foto: www.24sata.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox