Državna revizija pokazala: Nepravilno poslovala i ministarstva

Državna revizija prošle godine analizirala je kako je potrošeno 178 milijardi kuna javnog novca, a za uklanjanje nepravilnosti izdana su čak 2.935 naloga. Bilo je među njima i naloga o nepravilnostima u poslovanju ministarstava, piše net.hr

Sabor je zasjedanje nastavio raspravom o Izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za 2011. te objavljenim rezultatima, a zastupnici su burno reagirali na uvijek vruću temu.

Za uklanjanje nepravilnosti izdana su čak 2.935 naloga, no polovica njih ni nakon godinu dana nije provedena. Upravo to izazvalo je nezadovoljstvo saborskih zastupnika koji su prstom upirali i u čak 28 naloga koji se odnose na ministarstva. Vezano uz to na sjednici su zatražili da se utvrdi tko je odgovoran za nezakonita poslovanja.

Dragutin Lesar iz Hrvatskih laburista predložio je zaključak po kojem bi Državno odvjetništvo u roku od šest mjeseci dostavilo posebno izvješće o poduzetim radnjama u predmetima za koje je Državni ured za reviziju dao nepovoljna mišljenja. Zanimljivo je kako je u 527 financijskih revizija, samo 77 revidiranih zaslužilo je pozitivno mišljenje, a 3 su mišljenja zbog opsega nepravilnosti bila nepovoljna, a najviše 447 prošlo je s uvjetnim mišljenjem zbog različitih propusta, izvijestio je Glavni državni revizor Ivan Klešić. (HT)

 

Izvor: www.net.hr
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL;  

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox