Đuro uvjerava kako neće biti lančanih poskupljenja

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač ustvrdio je kako poskupljenje naftnih derivata, odnosno benzina, neće prouzročiti lančana poskupljenja jer za to ne postoje osnove, što pokazuju trenutne procjene i analize, odnosno da neće dovesti do bilo kakve potrebe proizvođača, trgovaca ili pružatelja usluga za poskupljenjem njihovih roba i usluga.

To je još uvijek u okvirima koji ne bi trebali prouzročiti ili ne bi trebali biti alibi za bilo kakvo poskupljenje, rekao je Popijač odgovarajući na novinarske upite nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Ministarstva obrane i hrvatske vojne industrije u Hrvatskom vojnom učilištu. Nakon vala rasta cijena energenata prije dvije godine bio je porast cijena određenih roba i usluga, a kada se smanjivala cijena energenata mislim da nije došlo do smanjenja cijena roba i usluga, kazao je Popijač. Čini mi se, barem što se tiče cijene energenata, da postoje dovoljne rezerve pa ne bi trebalo, odnosno ne bi smjelo doći do poskupljenja, drži Popijač.

U vezi s navodima da se državni dužnosnici zbog straha od mogućih optužbi za korupciju boje potpisivati ugovore, ministar je rekao da Vlada izrazito i intenzivno potencira investicije i novi investicijski zamah i ciklus. Svi koji u tome moraju sudjelovati - ministarstva, ministri i drugi državni dužnosnici ili bilo koji referenti, moraju obaviti svoj posao i u javnim poduzećima da se ti investicijski projekti i završe.

Svi su jednako odgovorni na svim razinama, od najviše do najniže, da se ti projekti ostvare pa tu nema nikakvih dodatnih potreba za komentiranjem i siguran sam da su oni svjesni vlastite odgovornosti, istaknuo je Popijač. (Hina/mš)

 

 

 

Foto: www.vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox