EIB traži obnovu natječaja za autocestu Bar - Boljare

Europska investicijska banka (EIB) predložila je Crnoj Gori da ponovno raspiše natječaj za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju crnogorske autoceste od Bara do granice sa Srbijom, izjavio u ponedjeljak crnogorski ministar prometa Andrija Lompar.
Ako se ponovno raspiše natječaj, EIB bi mogao poduprijeti provedbu cijelog posla
- kazao je Lompar. Prihvati li crnogorska vlada taj prijedlog, neće se ponovno pripremati dokumentacija za izgradnju autoceste koja je do sada izrađena, dodao je. Lompar je rekao da grčko-izraelski konzorcij Aktor-HCH nije u roku, odnosno do prošlog petka, dostavio bankovna jamstva, već je tražio produljenje roka do ožujka iduće godine.

Aktor-HCH ušao je u igru pošto hrvatske tvrtke, predvođene Konstruktorom, nisu uspjele dostaviti potrebna jamstva u dopunskom roku, koji je istekao u veljači. Crnogorska je vlada više puta ponavljala da postoji i alternativni plan. Lompar je izjavio da su kineske tvrtke spremne u vrlo kratku roku dati ponudu za prvu dionicu autoceste te da su već vođeni i pregovori o sudjelovanju tih tvrtaka u izgradnji jadransko-jonske autoceste. Kao jedan od podizvođača u slučaju dolaska kineskih tvrtaka spominje se i Konstruktor. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox