Ericsson daje 1,15 milijardi dolara za softversku tvrtku Telcordiju

Švedski proizvođač opreme za mrežnu telefoniju Ericsson objavio je u da će platiti 1,15 milijardi dolara u gotovini za američkog proizvođača telekomunikacijskog softvera Telcordiju.

Transakcija je ključni potez u sklopu nastojanja Ericssona da pojača i proširi poziciju u segmentu sustava potpore za telekomunikacijske mreže i sustava potpore za poslovanje s klijentima.

U Ericssonu opisuju Telcordiju kao svjetskog šampiona na području razvoja softvera i usluga za mobilne, širokopojasne i poslovne komunikacije. Trenutni su vlasnici Telcordije investicijske tvrtke Providence Equity Partners i Warburg Pinus. Američka tvrtka zapošljava oko 2.600 radnika koji će biti prebačeni u Ericsson a u fiskalnoj godini koja je završila u siječnju generirala je prihode od 739 milijuna dolara.

Sustavi potpore za tk-mreže i za poslovanje s klijentima postaju sve važniji s obzirom na povezivanje sve većeg broja uređaja, pojačanu mobilnost usluga i uvođenje novih poslovnih modela za mobilni širokopojasni pristup internetu, tumači izvršni direktor Ericssona Hans Vestberg. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox