Erste banka i onima koji nisu njeni klijenti omogućila digitalno ugovaranje gotovinskog kredita

Erste banka omogućila je, po prvi puta na hrvatskom tržištu, podizanje gotovinskog kredita bez dodatne dokumentacije i to svima, bez obzira radi li se o klijentima Erste ili neke druge banke koja, u skladu s PSD2 regulativom, ima tehničke preduvjete za pristup trećih strana računima svojih klijenata. Kredit je moguće zatražiti, a potom i realizirati na potpuno digitalan način, koristeći digitalnu platformu George ili na tradicionalan način u poslovnici banke. Novitet predstavlja i činjenica da cijeli proces, od podnošenja zahtjeva do isplate sredstava, ukoliko su zadovoljeni svi kriteriji kreditnog zahtjeva, može trajati manje od 20 minuta, a od dokumentacije potrebna je samo osobna isprava. George gotovinski kredit trenutačno je moguće zatražiti do maksimalnog iznosa od 75 tisuća kuna po fiksnoj kamatnoj stopi od 6,09% i bez naknade za obradu kredita.

Za digitalno podnošenje zahtjeva za gotovinski kredit potrebno je imati instaliranu i aktiviranu George aplikaciju, osobnu ispravu (osobnu iskaznicu ili putovnicu), funkcionalnu kameru na uređaju kojim se vrši prijava, a ukoliko korisnik plaću prima u drugoj banci, potrebno je imati i ugovoreno digitalno bankarstvo u toj banci te mogućnost prijave na njega. U nekoliko jednostavnih koraka korisnici odabiru željeni iznos kredita te rok otplate nakon čega im se prikazuje informativna ponuda te ukoliko se na to odluče, odabiru opciju 'Zatražite kredit'. Nakon toga, korisnik kroz aplikaciju prolazi sve korake procesa kreditnog zahtjeva kakve bi sa savjetnikom prošao u poslovnici. Također, isti je proces moguće proći i u poslovnici banke. Više informacija o samom procesu moguće je pronaći i na internetskim stranicama Erste banke.

Nakon nedavno predstavljene mogućnosti digitalnog ugovaranja tekućeg računa preko Georgea, našu digitalnu platformu dodatno smo unaprijedili. Koristeći sve prednosti koje nudi PSD2 regulativa, po prvi puta na hrvatskom tržištu, našu smo ponudu proširili i na one koji nisu naši klijenti, a posebnu pažnju, kao i obično, posvetili smo korisničkom iskustvu. Sada svi koji žele podići gotovinski kredit, mogu to učiniti potpuno digitalno, u svega 20 minuta, a pritom banci ne trebaju dostavljati nikakvu dokumentaciju. Dosad je preko Georgea realizirano oko 400 gotovinskih kredita od kojih je 94 % odobreno i isplaćeno u jednom danu, a njih 70 % u vremensku periodu manjem od 20 minuta. Vjerujemo da će ova funkcionalnost korisnicima Georgea znatno unaprijediti iskustvo podizanja kredita, a to je u konačnici i naš cilj.“ Istaknuo je Dejan Donev, direktor cjelokupnog digitalnog bankarstva u Erste banci i grupi u Hrvatskoj.

 

Od  predstavljanja platforme prije pet mjeseci, George je preuzelo i aktiviralo više od 140 tisuća korisnika. Osim boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva unutar mobilnog i internetskog bankarstva, George predstavlja i platformu za inovacije kroz se kontinuirano uvode nove funkcionalnosti. Tako i u ovom procesu ne-klijenti banke mogu ugovoriti kredit bez dolaska u banku zahvaljujući naprednom tehnološkom rješenju za spajanje na račune u drugim bankama temeljenom na PSD2 regulativi. Osim nedavno predstavljene mogućnosti potpuno digitalnog ugovaranja tekućeg računa, korisnicima je na raspolaganju i George Store gdje mogu otvoriti štednju, naručiti Diners Club karticu, aktivirati Wiener putno osiguranje ili kupiti bon za mobitel, sve u potpunosti digitalno. Na razini Erste grupe George je prisutan već nekoliko godina, a u Austriji, Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj danas ga aktivno koristi više od 6 milijuna korisnika. Nedavno su pristup ovoj digitalnoj platformi dobili i korisnici u Hrvatskoj, što će u budućnosti biti omogućeno i svim ostalim zemljama u kojima je Erste grupa prisutna. (ps/sm)

                                                                        

 

 

 

 

 

           

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox