Erste banka plasirala 649,2 milijuna kuna gotovinskih kredita, a prosjek 67 000 kuna

Erste&Steiermärkische banka plasirala je u Hrvatskoj u prva četiri mjeseca ove godine oko 649,2 milijuna kuna gotovinskih kredita, što je 2,9 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, izvjestili su u iz te banke.

Prosječni iznos plasiranih gotovinskih kredita je oko 67.000 kuna, dok je prosječan rok otplate oko 60 mjeseci. Iz Erste banke napominju kako su plasmani gotovinskih kredita doprinijeli i blagom porastu tržišnog udjela Erste banke u segmentu kreditiranja stanovništva koji je, prema posljednjim dostupnim podacima HNB-a, u prva četiri mjeseca ove godine povećan s 13,87 na 13,97 posto.

Ukupni krediti stanovništvu Erste banke općenito su u tom razdoblju ostvarili blagi rast od 0,46 posto, dok je tržište prosječno zabilježilo smanjenje za 0,25 posto, navodi se u priopćenju.

Iz Erste banke ističu i da je u prva dva mjeseca od uvođenja ponude gotovinskih kredita uz fiksnu kamatnu stopu plasirano oko 45 milijuna kuna te vrste kredita. Riječ je o kreditima s nepromjenjivom kamatnom stopom tijekom cijelog trajanja otplate kredita. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox