Erste banka po treći put smanjuje kamatnu stopu na stambene kredite u francima

Erste&Steiermärkische Bank d.d., po treći put u posljednjih 12 mjeseci, smanjuje kamatnu stopu na stambene kredite s valutnom klauzulom u CHF-u za 0,35 postotnih bodova. Ukupno smanjenje kamatne stope sada iznosi 0,9 postotnih bodova te je posljednjim smanjenjem najvećem broju klijenata kamatna stopa vraćena na razine u vrijeme podizanja kredita.

Smanjenje kamatne stope za 0,35 postotnih bodova provest će se i za sve ostale kredite s valutnom klauzulom u CHF-u (adaptacijske, hipotekarne i konsolidacijske) te će najniže kamatne stope nakon smanjenja biti: 4,5% za stambene kredite za kupnju i izgradnju, 5,8% za adaptacijske kredite, 8,0% za konsolidacijske kredite te 8,2% za hipotekarne kredite. Smanjenje kamatne stope provest će se na cijelom portfelju CHF kredita od 1. listopada 2011., odnosno na anuitete koji na naplatu dospijevaju 1. studenog.

 

Osim najnovijeg modela olakšavanja otplate kredita za korisnike stambenih kredita korištenjem mogućnosti ugovaranja odgođenog potraživanja, Erste banka svojim klijentima i dalje nudi alternativne mogućnosti za olakšavanje otplate stambenih kredita u CHF-u. Klijenti imaju mogućnost ugovoriti produljenje roka otplate kredita te ugovoriti/povećati već ugovoreni tzv. ostatak vrijednosti kredita do maksimalno 40% ugovorene glavnice.
Promjene mogu obaviti bez plaćanja naknade za promjenu uvjeta, a ako se žele vratiti na prethodne uvjete, to također mogu napraviti bez plaćanja naknade. Dodatno, klijentima je raspolaganju i mogućnost ugovaranja počeka tijekom otplate. Banka i dalje omogućava konverziju kredita s valutnom klauzulom u CHF-u u kredite uz valutnu klauzulu u euru, bez plaćanja naknade. Prilikom promjene valute kredita usklađuje se i visina kamatne stope te je ona koja se odobrava niža od redovne kamatne stope za stambene kredite u eurima i iznosi 5,90%. Ujedno se primjenjuje srednji tečaj na dan promjene valute kredita. (PS/JK)

 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox