Erste banka smanjila kamatne stope na stambene kredite

Erste banka smanjila je kamatne stope za nove stambene kredite s valutnom klauzulom u euru, kao i za kunske stambene kredite, u prosjeku za 0,17%, pa se za klijente Erste banke raspon kamatnih stopa za nove stambene kredite sada kreće od 2,9% do 4,75%, ovisno o ocjeni kreditne sposobnosti klijenta, vrsti stambenog kredita te valuti i vrsti kamatne stope. Kod kredita uz promjenjivu kamatnu stopu, riječ je o smanjenju fiksnog dijela kamatne stope, odnosno nije rezultat redovitog usklađivanja temeljem promjene vrijednosti njezinog promjenjivog dijela (EURIBOR, NRS). Smanjenje se odnosi na kredite s fiksnom i promjenjivom kamatnom stopom, kao i na one s kombiniranom kamatnom stopom.


Osim na stambene kredite, Erste banka smanjuje kamatnu stopu i na nove gotovinske kredite s promjenjivom kamatnom stopom uz valutnu klauzulu u euru i to za 0,5 p.b. Uz navedeno, uvodi se još jedna pogodnost za klijente s kreditima u otplati. Naime, u slučaju da klijent tijekom otplate stambenog kredita izradi energetski certifikat kojim dokazuje više energetske razrede (A+, A, B i C) nekretnine koja je bila predmet odobrenja kredita, kamatna stopa kredita u otplati smanjit će se za dodatnih 0,2 p.b.

Tijekom prva dva mjeseca 2019. godine Erste banka je zabilježila blago rastući trend novih stambenih kredita. Plasirano je 146,1 milijun kuna novih stambenih kredita, što je 3,5% više u odnosu na 141,2 milijuna kuna u istom razdoblju prošle godine. 

B.D.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox