EU protiv zabrane o stjecanju većinskog vlasništva u Ini

Najava zakonske regultive kojom bi se MOL-u onemogućilo da postane većinski vlasnik Ine, još je jedna vladina mjera koja se neće provesti, piše Novi list. Čvrsta ruka Jadranke Kosor dobila je packu EU-a, a domaća naftna kompanija može i dioničarski preći u strane ruke.

Prema pisanju Novog lista, odustajanje od spomenutog zakona objašnjeno je time da je Vlada pokazala zube i poslala poruku onima kojima je trebalo. Nema potrebe za donošenje zakona jer je sada valjda jasno da nećemo dopustiti da netko ispod stola postane većinski vlasnik Ine - govori izvor iz Vlade.

U kojem grmu leži zec?

Tako bi se i službeno trebalo opravdati povlačenje zakona o spriječavanju stranog preuzimanja Ine. No, Novi list od jednog člana Vlade doznaje stvarne razloge odustajanje od spomenutog zakona - Još u studenom smo zatvorili poglavlje Sloboda kretanja kapitla i zakon koji bi naknadno bilo kome, i to u trenutku kad Mađarska predsjeda Unijom, zabranio stjecanje dionica Ine, mogao bi zakomplicirati tu čistu situaciju. Zato od zakona neće biti ništa. Možda je i to jedan od razloga zbog kojeg Mađari tako zdušno podupiru naš ulazak u EU?(mš)

 

 

Izvor: tiskano izdanje dnevnika Novi list, 14. travnja 2011., broj 20 647

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox