Gospodarski forum Hrvatska-Katar: Prilika za dobra ulaganja

Foto: Ilustracija

Trećeg dana posjeta hrvatskog izaslanstva na čelu s predsjednikom Ivom Josipovićem održat će se gospodarski forum Hrvatska-Katar na kojemu bi trebao sudjelovati predsjednik katarske vlade Hamad bin Jasim bin Jaber Al-Tani.

Okupljenima će se uz Josipovića obratiti i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, a ravnatelj novoosnovane agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić predstavit će ulagačke projekte, piše hrt.hr.

Očekuje se da će gospodarski forum biti prilika predstavnicima hrvatskih vlasti i gospodarstvenicima da domaćine uvjere kako je Hrvatska dobra prilika za ulaganje.

Pokažemo li ozbiljnost i upornost, imamo velike šanse da s Katarom ugovorimo gradnju LNG terminala na Krku, izjavio je predsjednik države Ivo Josipović.

Dvojica državnika razgovarala su jučer oko dva sata, prvo sami, a potom s najbližim suradnicima. Emir je priredio ručak u svojoj rezidenciji za naše izaslanstvo i poduzetnike koji su zaintersirani za poslovanje u Kataru.

Taj susret  i intenzitet tumači se kao pozitivan znak za daljnu suradnju.

S katarske strane postoji ozbiljan interes za gradnju terminala, ali zanima ih ekonomičnost projekta, istaknuo je Josipović koji kaže da je priznao krivnju htvatske strane bog toga što se o LNG terminalu razgovara deset godina nakon što je Katar pokazao interes da uđe u tu investiciju. (sh)

 

Izvor: Večernji list, utorak, 13. studenog 2012.

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox