HDZ ne želi Rohatinskog, a Kukuriku koalicija neodlučna

Politička kampanja ide prema vrhuncu, vrijeme prolazi ali za sada u svojim redovima nitko nema Željka Rohatinskog. Što se dogodilo sa željama političkih stranaka koje su donedavno htjele vidjeti Rohatinskog u svojim redovima, piše novilist.hr

Guverner HNB-a Željko Rohatinski bio je razmatran kao opcija za sve opcije. Čovjek kojeg su u svojim redovima htjeli svi jer je uživao veliki ugled u javnosti. Ali nakon afere s Agrokorom kao da je nestao s političke scene. Na pitanje da li će se možda pridružiti njihovim redovima Radimir Čačić iz Kukuriku koalicije poručio je da još nemaju jasno stajalište o tome. Gospodarski strateg SDP-a Branko Grčić rekao je da "nitko o tome u ovom trenutku nije razgovarao" ali da još ima vremena za odluku jer Rohatinskom aktualni mandat istječe sredinom sljedeće godine. U svakom slučaju ovaj je guverner pokazao da ima i znanja i odlučnosti, rekao je Grčić.

Neslužbeno se doznaje da iz Kukuriku koalicije Rohatinskog može zamijeniti njegov zamjenik Boris Vujčić ali nije isključena mogućnost i da to bude Rohatinski. Iako on govori o tome da želi ići u privatni sektor objektivno govoreći pred njim su samo dvije opcije. Ili ostati na guvernerskoj poziciji još jedan mandat ili s vratiti u Agrokor na savjetničku poziciju. Tako da nije nemoguće da on ipak izrazi želju za ostankom u HNB-u što bi se onda ozbiljno razmatralo. Ali ako sam odluči otići onda je naša prva opcija Boris Vujčić, rekao je naš izvor iz vrha Kukuriku koalicije.

Iz HDZ-a su poručili da samokandidatura Rohatinskog nije primjerena nakon nedavne afere s Agrokorom i stalnih političkih kalkulacija koje su nespojive s njegovom tadašnjom funkcijom. S te se funkcije ne smiju slati političke poruke. Osim toga, on je već puno puta rekao da namjerava ići u privatni sektor da zaradi nešto za stare dane, rekao je jedan od gospodarskih stručnjaka HDZ-a.

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox