Hrvatski kralj pirotehnike gradi Gardaland kraj Biograda?

Hoće li se graditi hrvatska inačica Gardalanda kod Biograda znat će se kad bude završena studija isplativosti, piše tportal.hr. Franjo Koletić, vlasnik Mirnovec Pirotehnike, koji se nakon vatrenog biznisa okreće i vodenom, očekuje da će studija biti gotova do kraja godine.

Nakon kupnje zemljišta od 45.000 kvadrata kod Biograda još početkom 2009. godine za oko 6,5 milijuna kuna, počela su razmatranja o igradnji mega zabavnog centra. Parcela je smještena van grada, uz Jadransku magistralu, na kilometar udaljenosti od mora. Prema gradskim planovima, tu bi se trebala formirati zona za zabavu, piše tportal.hr.

Idemo korak po korak. Ne dolazi u obzir nikakva ishitrena odluka. Bolje godinu dana više potrošiti na planiranje, nego da promašimo koncept, što bi bilo pogubno. Zasad idemo u smjeru da napravimo park obiteljskog tipa s raznim vodenim aparatima, dok bi drugi dio bio namijenjen, možda će biti i poseban ulaz, noćnom životu - kaže za tportal Franjo Koletić.

Turistička sezona je kratka. Za dupine se trebate baviti tijekom čitave godine, potrebi su vam i stručni ljudi. Osim toga, delfinarij traži prostor, a postojeća parcela je premala za takav pogon - navodi Kolarić.

Prvotna procjena je bila da će čitav projekt koštati između 15 i 20 milijuna eura, ali točno o tome nakon što se završi studija izvedivosti i isplativosti. Svi koji žele Gardeland ili nekakav aqua park u Hrvatskoj nek drže palčeve da studija isplativosti bude pozitivna.(MŠ)

 

 

 


Izvor: www.tportal.hr

Naslov članka: Hrvatski Gardaland bez bazena s dupinima

Autor: L. Filipović

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox