Hrvatski Top Digital Agency (TDA) postao je prva investicija fonda Fil Rouge Capital

Top Digital Agency (TDA), tvrtka koja spaja tvrtke i digitalne agencije diljem svijeta, zatvorila je drugu ovogodišnju investicijsku rundu u vrijednosti od 8 milijuna kuna. Investicijska runda predvođena je novonastalim hrvatskim VC fondom Fil Rouge Capital na čelu s Stevicom Kuharskim, čija je zadaća, najkasnije do kraja 2023., uložiti isključivo u hrvatske tehnološke tvrtke. 


Fil Rouge Capital oduševljen je što je upravo TDA prva tvrtka u njihovom investicijskom portfoliu. Ta činjenica snažno zaokružuje ovogodišnji investicijski ciklus za TDA. U veljači ove godine, hrvatski kolektiv je odabran u TOP 50 Startupova u svijetu prema Startup Grindu, najvećoj startup zajednici u svijetu, dok je u travnju crowdfunding kampanjom prikupio nešto više od 3,1 milijuna kuna u samo 26 sati putem investicijske platforme Funderbeam. Od listopada 2018. godine, do danas, na TDA su prijavljeni projekti u vrijednosti većoj od 260 milijuna kuna.

"Iznimno smo ponosni što je Stevica i cijeli Fil Rouge tim prepoznao potencijal TDA te smo veoma uzbuđeni biti prva investicija. Veselimo se zajedničkoj suradnji jer mentalitet i pristup FRC tima je nešto što smo mi poprilično dugo tražili u investitoru. Sretni smo i zbog činjenice da nam ova investicija daje financijsku sigurnost za naredni period tako da se možemo u potpunosti posvetiti onom što nam najbolje ide - rastu naše tvrtke", izjavio je Goran Deak, osnivač i direktor u TDA.

Iako Deak ističe da je put do investicije bio dugotrajan možemo zaključiti da se ona dogodila u pravo vrijeme. Od listopada 2018. godine, TDA je narastao na više od 4,000 agencijskih korisnika iz više od 110 zemalja diljem. Nema sumnje da će TDA ovom novom investicijom nastaviti nizati uspjehe i širiti svoje poslovanje.

Iznimno smo sretni što vidimo rezultate našeg dugogodišnjeg rada te konkretan preokret sa našom prvom investicijom u Hrvatskoj. U Goranu i njegovom timu vidimo potencijal kojim mogu poremetiti tržište, a to je jedna od glavnih kriterija prilikom ulaganja” zaključio je Stevica Kuharski.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox