Hrvatskoj vladi mogle bi biti ponuđene trezorske dionice MOL-a

Mađarska naftna kompanija MOL mogla bi ponuditi svoje trezorske dionice hrvatskoj vladi u zamjenu za dionice Ine, što bi pomoglo u rješavanju spora oko upravljanja Inom, kazao je čelnik MOL grupe Jozsef Molnar u razgovoru za mađarski poslovni dnevnik Napi Gazdasag.

 

Mađarska kompanija ima dovoljno sredstava za akviziciju vrijednu više od milijarde američkih dolara i razmatra potencijalne mete za širenje u regiji, uključujući poljsku rafineriju Lotos, kazao je Molnar. Govoreći o aktualnom sporu u vezi s vlasništvom u Ini, Molnar je poručio da bi MOL-ove trezorske dionice "mogle biti praktične" u rješavanju spora oko MOL-ove 'podružnice' Ine, ali i u svim drugim pokušajima preuzimanja, piše taj mađarski dnevnik.

Napade na MOL ocijenio je dijelom internog političkog rata u Hrvatskoj. Između ostaloga, u intervjuu je naveo da su kapaciteti MOL-a za pribavljanje zajmova poboljšani nakon što je mađarska vlada kupila 21,2 posto MOL-ovih dionica od ruskog Surgutneftegasa za 1,88 milijardi eura u transakciji dovršenoj 6. srpnja. No, u ovome trenutku nema mnogo kompanija koje su vrijedne kupnje, ocijenio je čelnik MOL Grupe. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox