INA ne želi odustati od kupnje MOL-ovih crpki

Ina može sudjelovati u utakmici za preuzimanje benzinskih crpki OMV-a, no uspije li pobijediti navodno brojne suparnike, u finišu će ostati uskraćena za "blagoslov" Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, što znači da je već u startu zapravo osuđena na neuspjeh.

Upravljačka prava Mola u Ini branik su koji ne dopušta ovu akviziciju. Argument je Agencije da u ocjenjivanju mora uzimati u obzir koncentraciju Mola na hrvatskom tržištu, a ne samo Ine.

Budući da Mol, uz Inu, u portfelju drži i Tifon, on toliko "diže" koncentraciju da je ne može ublažiti ni najavljena prodaja Ininih crpki na otocima, pojašnjavaju u antimonopolnoj agenciji.

Iz Ine pak neslužbeno odašilju signale da su pripravni surađivati s Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja. Ina je dala obvezujuću ponudu za OMV-ove crpke, svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i da moramo riješiti pitanje naše koncentracije na tržištu, poručuju iz Ine.

Iz izvora bliskih Nadzornom odboru kompanije doznajemo da unatoč upozorenju AZTN-a Ina ne želi odustati od OMV-ovih crpki i zbog njih je spremna zatvoriti neke objekte.

Riječ je,doznajemo, mahom o Tifonovim crpkama u vlasništvu Mola te Ininim crpkama smještenim na manje frekventnim i neisplativim lokacijama, piše poslovni.hr(sh)

Foto:Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox