Inertna Hrvatska čeka ulagačko čudo, dok aktivna regija djeluje!

Dok se Hrvatska tek fokusira na pripremu velikih investicijskih projekata koji bi trebali potaknuti razvoj, susjedne zemlje  već su pokrenule žestoku kampanju kako ni privukle strane ulagače, piše Poslovni dnevnik.

 

Hrvatska je tako dobila javni poziv od Slovenske agencije za poduzetništvo i strane investicije da se uključi u program sufinanciranja i bespovratnih potpora za strane investitore. Kako navodi Poslovni dnevnik, svi u regiji su se probudili, od Srbije preko Crne Gore do Slovenije.

Poticaji su u Sloveniji usmjereni na one strane investitore koji tek osnivaju poduzeća, a u Srbiji je naglasak na poticaje investitorima za veće zapošljavanje, koji se primjenjuje još od 2006. Taj poticaj je osjetio i hrvatski poduzetnik Nedjeljko Grubeša, vlasnik tvornice Radijator iz Zrenjanina, dobivši subvenciju od 955 tisuća eura za otvaranje 200 radnih mjesta.

U Hrvatskoj se ne zna je li dosadašnji program poticanja ulaganja još uvijek na snazi jer se navodno, piše Poslovni dnevnik, priprema novi okvir za poticanje ulaganja. U kojoj je fazi taj projekt nije poznato. (SJ)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, izdanje 11.2.2011.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox