Ingra: Nemamo informacije o stečaju

Ingra se očitovala na upit Zagrebačke burze da je tvrtka Međimurje Visokogradnja zatražila njezin stečaj, negirajući tu informaciju.

Nastavno na dopis Burze od 29. kolovoza 2012. godine kojim se traži očitovanje na novinski članak u Poslovnom dnevniku od 29. kolovoza 2012. pod naslovom „Međimurski građevinar u stečaju traži Ingrin stečaj“ da Ingra nije zaprimila nikakvu obavijest od suda da je podnesen prijedlog za otvaranje stečaja, priopćeno je iz Ingre.

Naime, Poslovni dnevnik je objavio da je kompanija Međimurje Visokogradnja zatražila stečaj Ingre jer zagrebačka tvrtka nije bila spremna ponuditi  osiguranje naplate potraživanja. Radi se o 6,2 milijuna dolara za davno izvedene kooperantske radove u Libiji.

Obzirom da nemamo službene informacije o takvom zahtjevu, Ingra spomenuti novinski članak ne može smatrati materijalnom činjenicom sve dok ne zaprimi službenu sudsku obavijest. Ukoliko društvo zaprimi takvu obavijest, bez odgode će ju dostaviti javnosti na način kako propisuju Zakon i Pravila Burze. U smislu navedenog, informacije navedene u dosad objavljenim priopćenjima, a koje je Društvo dužno objavljivati u skladu sa Zakonom i Pravilima Zagrebačke burze d.d., sve su informacije kojima Društvo raspolaže, zaključuju u Ingri. (ps)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox