Ingra zbog blokade računa ne može isplatiti kamate

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Ingra je putem Zagrebačke burze izvijestila da zbog blokade računa nije u mogućnosti uplatiti iznos kamate po obveznici INGR-O-11CA. 

Društvo iz tehničkih razloga nije u mogućnosti uplatiti iznos kamate po obveznici INGR-O-11CA u korist računa Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, navodi se u priopćenju. Iz Ingre ističu da Uprava poduzima sve aktivnosti kako bi se otklonila blokada računa.

Osim toga, Uprava je maksimalno fokusirana realizaciji pokretanja postupka dokapitalizacije i restrukturiranja tvrtke. Prema ranijoj skupštinskoj odluci, Ingra može povećati temeljni kapital za iznos od 135,45 milijuna kuna i Uprava društva radi u tom smjeru, zaključuje se u obavijesti.

Ingra je krajem listopada objavila da zbog blokade računa nije u dospijeću iskupila 20. tranšu komercijalnih zapisa u nominalnom iznosu od 4,5 milijuna eura (dospijeća 31. listopada 2012. godine; oznake INGR-M-244E).

Dionicama Ingre na Zagrebačkoj burzi jučer je imala promet od 36,2 tisuće kuna, a cijena im je pala za 1,63 posto, na 3,01 kunu. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox