Inspektori Porezne uprave zapečatili 9 poslovnih prostora

Foto: Shutterstock

Inspektori Porezne uprave u proteklih su osam dana, od utorka 8. siječnja do danas, 16. siječnja, utvrdili nepravilnosti kod 323 obveznika fiskalizacije, od kojih je većina otklonila nepravilnosti, dok je devet poslovnih prostora zapečaćeno. 

U tom su razdoblju zapečaćena, odnosno rješenjem je zabranjeno obavljanje daljnjeg rada, tri ugostiteljska poslovna prostora u Vukovaru, po dva u Pazinu i Dubrovniku te po jedan u Splitu i Čakovcu, objavila je Porezna uprava na svojim web stranicama. Većina poreznih obveznika kod kojih su utvrđene nepravilnosti, njih nešto više od 97 posto, ili 314 poreznih obveznika u danom je roku otklonila nepravilnosti koje su utvrdili inspektori u nadzoru primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

Najveći broj nepravilnosti u proteklih je osam dana utvrđen na području područnog ureda Porezne uprave Zagreb, no svi su porezni obveznici na tom području, njih 94, otklonili nepravilnosti koje su bile uočene. Po broju uočenih, ali i otklonjenih nepravilnosti slijedi područni ured Split u kojem je 48 obveznika u danom roku otklonilo nepravilnosti, dok je jedan poslovni prostor zapečaćen.

Na području koje pokrivaju poreznici područnog ureda Osijek nepravilnosti u primjeni Zakona o fiskalizaciji ispravilo je 14 poreznih obveznika, a po 13 je obveznika otklonilo nepravilnosti u Gospiću, Slavonskom Brodu i Dubrovniku, itd. Najmanji broj nepravilnosti, po njih pet, utvrđen je kod poreznih obveznika na područjima područnih ureda Krapina, Karlovac, Zadar i Šibenik, a svi su ti porezni obveznici te nepravilnosti i otklonili, pokazuju podaci Porezne uprave. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox