Invera Equity Partners finalizirao je ulaganje u tvrtku Metamorfoza

Invera Equity Partners (IEP), upraviteljska tvrtka fonda vlasničkog kapitala, finalizirala je svoje ulaganje u tvrtku Metamorfoza d.o.o. (Hrvatska), uključujući podružnice u potpunom (100%) vlasništvu u Mađarskoj i Sjedinjenim Državama. IEP je tako stekao većinski (65%) udio u tvrtki i obvezao se povećati kapital tvrtke u iznosu od 3 milijuna eura.


Tvrtka Metamorfoza je razvila i trenutno upravlja konceptom obrazovne zabave ("edutainment"), koji nosi naziv Muzej iluzija (MI). Ovaj poslovni model temelji se na postojećoj franšizi i prisutan je u 20 zemalja tj. 34 grada na 4 kontinenta.

Koncept MI-a razvili su osnivači i trenutni dioničari tvrtke, g. Tomislav Pamuković i g. Roko Živković, pokrenuvši ga po prvi put u lipnju 2015. u Zagrebu. Njihov početni koncept predstavljen u Zagrebu postigao je sjajan uspjeh već u samom začetku. Ponukani početnim uspjehom zagrebačkog MI-a, tvrtka je ubrzo počela širiti svoje poslovanje širom svijeta.

Tijekom godina, brzi rast tvrtke rezultirao je prisutnošću u 20 različitih zemalja te s 34 franšize pojavljujući se tako u velikim svjetskim gradovima – po uzoru na zagrebački, Muzej Iluzija proširio se tako na New York, Pariz, Toronto, Beč, Dubai, Šangaj i brojne druge gradove gdje je ostvario podjednaku popularnost i uspjeh.

Svaki MI ispunjen je atrakcijama poput optičkih iluzija, ponora bez dna i neobičnih soba koje posjetiteljima pružaju interaktivno vizualno, osjetilno i obrazovno iskustvo:

MI-ovi imaju obrazovnu komponentu jer se svaka iluzija u konačnici objašnjava, te su posjetitelji upoznati s detaljima koji stoje iza iluzija, kao i o načinu na koji iluzija funkcionira, odnosno načinu na koji je zavarala naš um.

Tvrtka se usmjerila na tzv. "edutainment" dio tržišta (kombinacija obrazovanja i zabave). Kao rezultat toga, uspjela je zauzeti tržište različitih dobnih skupina, kako lokalnih stanovnika, tako i turista (bilo domaćih ili stranih).

Metamorfoza se rezultatima dokazala na globalnoj razini u pogledu upravljanja i razvoja franšizne mreže s mogućnošću privlačenja novih franšiznih partnera, ponajviše zbog vrlo privlačnih povrata ulaganja.

IEP će nastaviti razvijati Metamorfozu te jačati partnerstvo s osnivačima tvrtke. Tvrtka je usmjerena na daljnje širenje u svijetu, prvenstveno putem franšize, ali i zaokretanjem poslovnog modela u kojem bi Metamorfoza otvarala i upravljala muzejima u svim većim gradovima diljem svijeta.

Zadovoljstvo nam je priopćiti prvo ulaganje Invera Private Equity fonda koje se dogodilo upravo na prvu godišnjicu od početka našeg poslovanja. Metamorfoza d.o.o. i njihov izvorno hrvatski 'edutainment' koncept Muzeja iluzija (MI) konkurentan je na globalnoj razini u sektoru zabave, točnije u srednjem segmentu (engl. mid-way) tržišta zabave. Srednji segment u sektoru zabave definira se kao atrakcija u kojoj vrijeme zadržavanja kupaca ne prelazi 2 sata. Prije pandemije COVID-19, upravo je taj dio tržišta bilježio najveće stope rasta te se tijekom pandemijskih mjeseci pokazao kao najotporniji segment industrije zabave. Iako relativno mlada tvrtka, Metamorfoza je sa svojim konceptom MI-a uspjela ostaviti trag na globalnoj razini, trenutno upravljajući svojom franšiznom mrežom diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike. U partnerstvu s osnivačima (Rokom i Tomislavom) Invera će nastojati dodatno ubrzati i olakšati globalno širenje koncepta MI-a. Pratite nas. - rekao je Slaven Kordić, izvršni partner IEP-a.

Stvoriti novu ideju i pretvoriti je u tržišni proizvod je samo po sebi veliki uspjeh. Stvoriti novu ideju i pretvoriti je u globalno prepoznatljiv brend koji se proteže na 4 kontinenta i više od 20 zemalja u roku od 6 godina postojanja je nešto zaista izuzetno. Evidentno je bila potrebna jedinstvena kombinacija kreativnosti, vizije i ustrajnosti osnivača kako bi Metamorfoza došla na ovu razinu. Ponosni smo što su nam Roko i Tomislav dali povjerenje te se udružili s nama u ovoj fazi, i zaista smo radosni što imamo priliku sudjelovati u razvitku ovog zaista sjajnog i inovativnog hrvatskog 'edutainment' koncepta u istinski globalnu tvrtku. Radujemo se vrlo uzbudljivim godinama koje su pred nama. - rekao je Kemal Sikirić, izvršni partner IEP-a.

Sjajno je svjedočiti uspjehu tvrtki iz naših regija koje šire svoje poslovanje na europskoj, pa čak i globalnoj razini, što je slučaj kod Metamorfoze. 'Kapa dolje' Tomislavu i Roku! Uvjeren sam da zajednički možemo postići daljnji rast, razvoj i širenje tvrtke. Osim toga, uistinu sam ponosan na naš tim koji je zaključio prvi posao u prvoj godini našeg poslovanja. - rekao je Janez Škrubej, partner IEP-a.

Oduševljeni smo novim partnerstvom i smatramo da je ovo sjajan način da koncept Muzeja iluzija raste i nastavi biti globalni lider u segmentu edutainmenta.…, rekli su Tomislav Pamuković i Roko Živković, osnivači i izvršni direktori Metamorfoze.

Ulaganje u Metamorfozu prva je transakcija financirana iz fonda Invera Private Equity, a podržana je od strane Europskog investicijskog fonda, Europske banke za obnovu i razvoj, Raiffeisen obveznog mirovinskog fonda, Erste Plavog obveznog i dobrovoljnog mirovinskog fonda, Fonda za financiranje razgradnje (NEK) te PBZ Croatia Osiguranje obveznog mirovinskog fonda.

Sve dodatne informacije o ovom fenomenu iluzija koji je osvojio svijet pronađite na službenoj web stranici Muzeja https://www.museumofillusions.com/. www.inveraep.com

PS/AK

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox