Ivančica postala većinski vlasnik Bambija

Ivančica d.d., vodeća hrvatska tvrtka u proizvodnji obuće izvršila je dokapitalizaciju društva Bambi d.o.o, također specijaliziranog za proizvodnju dječje obuće, i time je stekla upravljačka prava i postala njegov većinski vlasnik, izvještavaju iz Ivančice.

 

Uoči ulaska u EU dva vodeća hrvatska proizvođača obuće za djecu, Bambi i Ivančica, odlučili su udružiti svoje dugogodišnje znanje i iskustvo u izradi dječje obuće te sinergijom pružiti još više i bolje za svoje kupce. Snagom obiju kompanija iskoristit će se svi pozitivni potencijali kako bi se stvorila snažna strateška pozicija na tržištu, osigurao širi i kvalitetniji raspon proizvoda s dugoročnim ciljem stvaranja najboljeg maloprodajnog lanca dječje obuće i odjeće u Hrvatskoj i regiji.

Ovim novim poslovnim potezom Ivančica d.d. i Bambi d.o.o zajedno će ojačati svoju poziciju na tržištu, nastavit će kontinuirano raditi na razvoju novih proizvoda i razvoju strategije multi-kanalne distribucije. U narednih nekoliko mjeseci izvršit će se pripajanje glavnih poslovnih procesa i ljudskih resursa Bambija u Ivančicu d.d., što uključuje i integraciju svih distributivnih kanala obiju društava i njihov jedinstveni nastup na tržištu prodaje i nabave. Poslovnim procesima i razvojnim strategijama u budućnosti će upravljati Ivančica d.d.

I Froddo i Bambi dva su poznata i etablirana branda kako na hrvatskom tržištu tako i u regiji, što dokazuju i dosadašnje brojne nagrade za kvalitetu i inovacije te status Superbrands od 2009. godine, s time ova strateška odluka ima za cilj jačanje pozicije na domaćem i međunarodnom tržištu. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox