Izvana gladac, iznutra jadac

Vlada je izvjestila kako u naredne 4 godine namjerava nabaviti 1241 novi automobil za potrebe nekoliko ministarstava i državnih agencija. Najviše automobila odlazi u MUP, a Vlada ne otkriva koliko će točno za ovo platiti hrvatski građani, piše Novi list.

 

Nove automobile dobit će MUP, Ministarstvo financija, Ministarstvo branitelja, Ministarstvo obrane, Ministarstvo zdravstva te Državna geodetska uprava i Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Riječ je o operativnom leasingu s ostatkom vrijednost, što znači da nakon isteka najma Vlada može za unaprijed određeni iznos otkupiti svaki automobil.

Na prvoj sjednici Vlade koju je vodila kao premijerka, Jadranka Kosor je zabranila kupnju novih automobila i zatražila da se prvi put napravi potpuna evidencija o tome koliko vozila ima državna administracija. Država je tada koristila oko 4700 automobila (MUP je od toga imao 3700). Nakon toga Vlada je radila preraspodjelu automobila po minstarstvima jer nije bilo nabave novih vozila. Ipak, nakon godinu dana dogovoreno je da će se postojeći ugovori o leasingu, koji su najvjerojatnije istekli pa je država morala odlučiti hoće li otkupiti stare automobile, zamijeniti novim ugovorima o najmu, pa će uprava dobiti nove automobile.
Premijerka Jadranka Kosor izvijestila je na jučerašnjoj sjednici Vlade da je uvođenjem kratica za plavi dizel za ribare i poljoprivrednike država uštedjela 105 milijuna kuna. Pa eto, valjda se ima, a novo je ipak novo... (M.J.)

 

Izvor: www.novilist.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox