Javna dražba: HFP prodaje dionice u 87 tvrtki

Na javnoj dražbi na Zagrebačkoj burzi od 8. do 13. prosinca prodavat će se za gotovinu dionice i poslovni udjeli u 87 trgovačkih društava iz državnog portfelja čija je sveukupna potencijalna vrijednost nešto veća od 30 milijuna kuna.

Poziv za tu javnu dražbu objavljen je danas na web stranicama Zagrebačke burze te Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), čiji je Upravni odbor na prošlotjednoj sjednici i donio odluku o toj prodaji.

Na javnoj dražbi prodaju se udjeli u državnom vlasništvu, i to podijeljeni u pet grupa.

Tu su tako tvrtke čije su dionice na Burzi, one koje nisu na Burzi, tvrtke u većinskom državnom vlasništvu, ali s malim temeljnim kapitalom, kao i društva s ograničenom odgovornošću.

Tvrtki čije dionice kotiraju na Burzi ukupno je 27, a početna cijena prodaje njihovih dioničkih udjela je, kako stoji u pozivu za dražbu, zadnja postignuta prosječna cijena na Burzi prije objave poziva za dražbu. Među tim udjelima su primjerice i najmanji od svih na predstojećoj dražbi 0,00053 posto dionica PBZ-a, preko 1,96 posto u Jadrankamenu do najvećih 7,18 posto u Đuro Đaković TUP Standardu.

Za ostalih 60 tvrtki HFP je istaknuo početnu cijenu, a najveću početnu cijenu od 3,8 milijuna kuna ima 15,65 posto dionica u tvrtki Drava Zagreb. Slijede ju s početnim cijenama nešto višim od po 2,5 milijuna kuna 22,13 posto dionica u karlovačkoj Švarči te 14,64 posto dionica u iločkom I.T.Iteksu.

Nešto malo više od 2,2 milijuna kuna početno se traži za 14,42 posto dionica u Autoprijevozu Otočac, a za 8,26 posto dionica Tvornice oplemenjenih folija Drniš 2,1 milijun kuna.

Najveći se pak udio nudi u tvrtci Šped-Beli Manastir, od 93,53 posto dionica, po početnoj cijeni od 289,3 tisuće kuna.

Za 83,52 posto dionica Veterinarske ambulante iz Donjeg Lapca, 66,87 posto dionica Knigovođe iz Šibenika te 50 posto dionica Veterinarske ambulante iz Gračaca početno se traži od 263,3 tisuća kuna do 380,7 tisuća kuna.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox