Jednakiji od jednakih: Zdravstvu cijela božićnica, ostalima u javnom sektoru pola

Vlada je zaposlenima u javnom sektoru ponudila isplatu polovine božićnice u iznosu od 675 kuna. Puni iznos od 1.250 kuna dobit će zaposleni u zdravstvu, piše Novi list.

Posebno je zanimljvo da se Vlada na ponudu sindikatima odlučila tek osam dana nakon izbora, iako se u kriznim godinama već krajem listopada počelo pregovarati oko isplate božićnice. Prošle godine veliki dio zaposlenih u javnom sektoru nije dobio svoju božićnicu, osim onih koji rade u zdravstvu.  

Darko Milinović, HDZ-ov ministar zdravstva pojasnio je da je to tako jer oni božićnicu dobivaju iz proračuna HZZO-a i bolnica te je taj trošak ukalkuliran već na početku godine. Zanimljivo je i to da Milinović zaposlene nije o isplati božićnica obavijestio prije izbora nego je to učinio svojim dopisom tek četiri dana nakon toga. Ukupan trošak božićnica u zdravstvu bit će veći od 87 milijuna kuna. 

Sindikat policije: Spremni smo ući u sporove

Sindikat policije ne pristaje na ovaj prijedlog i zahtijeva da Vlada ispoštuje propis o isplati punog iznosa božićnice za 2011.

Najavljuju da će oni, ukoliko Vlada ne isplati puni iznos božićnice, ući u sporove radi naplate punog iznosa božićnice, a smatraju krajnje neozbiljnim i to što se budućoj vladi želi ostaviti obveza i teret za koji nije odgovorna. Posebno ih smeta što za jedne, zaposlene u zdravstvu, vrijedi Kolektivni ugovor, a za druge ne. (jh)

 

 

Izvor: www.novilist.hr

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox