Još malo pa nestalo - HFP prodaje dionice 38 tvrtki

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je poziv za javnu dražbu na kojoj će se prodavati dionice i poslovni udjeli iz državnog portfelja u ukupno 38 tvrtki.

Na javnoj dražbi, koja će se održati putem elektronskog sustava Zagrebačke burze 17. i 18. siječnja, prodavat će se dionice i poslovni udjeli trgovačkih društava iz portfelja HFP-a, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Na dražbi su ponuđene dionice i udjeli 38 tvrtki, a kod 15 tvrtki se radi o udjelima manjim od jedan posto.

Početna cijena je jednaka nominalnoj vrijednosti ponuđenih dionica

HFP je za prodaju dionica u 29 tvrtki istaknula i početnu cijenu i ta je cijena jednaka nominalnoj vrijednosti ponuđenih dionica. Najveći ponuđeni udio je 35,05% dionica Regionalne veletržnice Rijeka za koji je početna cijena 4,8 milijuna kuna, a na dražbi će biti ponuđeno i 28,43 posto dionica Regionalne veletržnice Split po početnoj cijeni 6,04 milijuna kuna. HFP će na dražbi ponuditi i 32,73 posto dionica u zagrebačkoj tvrtki Otpremničko poduzeće po početnoj cijeni od 8,5 milijuna kuna, dok je za 29,86 posto dionica u tvrtki Transport iz Novog Marofa početna cijena 976 tisuća kuna.

Na dražbi je ponuđen i udjel od 18,68 posto bjelovarske tvrtke Poljoopskrba-Bilogora po početnoj cijeni od 2,15 milijuna kuna, te 17,96 posto u tvrtki Poljoprivreda Lipik za koju je početna cijena 2,12 milijuna kuna. Najveća početna cijena od 15,48 milijuna kuna istaknuta je za 13,34 posto dionica Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, a za 12 posto dionica dubrovačkog Belvederea početna cijena iznosi 12,57 milijuna kuna. Po zadnjoj početnoj cijeni na Zagrebačkoj burzi prije objave poziva za dražbu prodavat će se dionice devet tvrtki, primjerice 0,09 posto dionica Osijek-Koteksa, 0,22 posto dionica Karlovačke banke, 0,21 posto dionica Đuro Đaković Montaže, te 15,20 posto dionica splitske tvrtke Koteks. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox