Josipović otvorio tvornicu meda vrijednu 30 milijuna kuna

Foto: Shutterstock

Predsjednik Republike Ivo Josipović otvorio je u Pisarovini novi pogon tvrtke PIP za proizvodnju i preradu meda i pčelinjih proizvoda vrijedan 30 milijuna kuna te obišao Eko park "Kraš" u Bratini vrijedan 7,5 milijuna eura.

Predsjednik Josipović tom je prigodom istaknuo kako je PIP tvrtka koja ne samo zapošljava i uredno plaća sve obveze nego i izvozi i investira te naglasio da takve znakove optimizma uvijek treba prepoznati i podržati.

U Eko parku "Kraš" je veliki turistički kompleks koji nastao na livadi i takve investicije trebaju Hrvatskoj. Pojedina hrvatska područja imaju ogroman potencijal koji još nije došao do izražaja, ocijenio je Predsjednik.

Utemeljitelj tvrtke PIP Ivan Bračić u prigodnoj riječi naglasio je da se s najmodernijim tehnologijama u proizvodnji čuva izvornost pčelinjih proizvoda i istaknuo da je ta tvrtka snažno interpolirana u hrvatskom pčelarstvu. "Sve za pčelarstvo - sve od pčela", slogan je te tvrtke koja proizvodi prehrambene i farmaceutske proizvode od pčelinjih produkata.

PIP učvršćuje i svoje regionalni položaj, prisutan je u BH i Srbiji, kazao je Bračić dodavši kako očekuje da će državne institucije stvoriti uvjete poduzetnicima da budu uspješniji.PIP zapošljava 43 djelatnika, a tvrtke kćeri imaju 70 radnika. Tvrtka ima oko 800 kooperanata i proizvodi 700 tona pčelinjih proizvoda godišnje među kojima su med propolis, matična mliječ, pelud i ekstrakti ljekovitog bilja. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/ LinkedIn/ Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox