Juratović: Premali ste za gigantske investitorske apetite

Zastupnik njemačke Socijaldemokratske partije (SPD) u Bundestagu, Josip Juratović, smatra da je Hrvatska mnogo toga učinila nabolje, ali nije za očekivati masovni dolazak stranih ulagača, prenosi seebiz.eu. Hrvatsko tržište sa 4,5 milijuna stanovnika je vrlo malo.

Srbija je sada po broju stanovnika manja od Pariza. A koga interesira Pariz? Slično vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu. Tri i po milijuna stanovnika odgovara veličini Berlina. Koji će gigant doći da bi zadovoljio tržište Berlina? To danas nikome ne pada na pamet. Ako dođe, onda mu trebaju sređeni odnosi sa susjednim zemljama, dakle tržište od 15-20 milijuna stanovnika - prenosi seebiz.eu Juratovićevo viđenje investicijskih prilika u regiji.

Ako tome dodamo da stanovnici regije brojčano veliki kao Pariz ili Berlin nemaju dubinu džepova tih europskih metropola, onda smo još dalje od investitorskih apetita. Bosna i Hercegovina je prema Juratovićevim riječima  „potpuno zakočena zemlja“, a Srbija zaostaje za Hrvatskom deset godina. (mš)

 

 

 

 

Izvor: www.seebiz.eu

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox