Kraš daje 20 kuna po dividendi

Glavna skupština Kraša sazvana je za 21. svibnja, a odlučivat će i o prijedlogu da se dioničarima isplati 20 kuna dividende po dionici i to iz zadržane dobiti iz 2008. i 2009. godine, dok bi se prošlogodišnja dobit od 26 milijuna kuna uglavnom rasporedila u zadržanu dobit, prijedlozi su iz poziva za glavnu skupštinu Kraša objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Uprava i Nadzorni odbor najvećeg hrvatskog konditora predložili su skupštini da se iz sredstava zadržane dobiti iz 2008. i 2009. godine dioničarima isplati dividenda u iznosu od 20 kuna po dionici, a isplatit će se dioničarima koji su upisani u Središnjem klirinško depozitarnom društvu šest dana prije održanja skupštine.

Dividenda će se, kako se navodi, isplatiti najkasnije do 19. srpnja ove godine.

Skupštini je predloženo i da se iz kumulirane zadržane dobiti iz ranijih godina isplate i udjeli u dobiti u iznosu do pet milijuna kuna i to dodjelom vlastitih dionica društva, razmjerno ostvarenju plana poslovanja, a temeljem odluke Uprave Kraša.

Promjene u Nadzornom odboru

Prošle je godine Kraš ostvario dobit u iznosu od 26,04 milijuna kuna, a Uprava i Nadzorni odbor predlažu skupštini da se od toga najveći dio, 24,74 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, dok bi se 1,3 milijuna kuna rasporedilo u zakonske rezerve.

Skupštini je predloženo i izbor četiri člana Nadzornog odbora, od čega su tri i sada u tom tijelu - Darko Penđer, Mladen Butković i Marija Carić, dok bi novi član u Nadzornom odboru bio Tomislav Jović. Mandat članovima Nadzornog odbora traje četiri godine, računajući od 9. rujna ove godine.

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox