Kredit Erste&Steiermärkische banke od preko milijardu kuna za financiranje ulaganja u vode

Sukladno zaključcima Vlade Republike Hrvatske od 22. travnja 2010. i 20. lipnja 2010. godine Hrvatske vode su provele postupak javne nabave kreditnih sredstava radi financiranja kapitalnih investicija u području zaštite od štetnog djelovanja voda, vodoopskrbe i odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u ukupnom iznosu od 1.030.000.000,00 kn. Kao najpovoljniji ponuditelj odabrana je ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK d.d., Jadranski trg 3a, 51000 Rijeka.

Povrat kredita jamči Vlada Republike Hrvatske.

Današnjim potpisivanjem Ugovora stvoreni su financijski uvjeti za financiranje projekata koje je usvojila Vlada Republike Hrvatske u sektoru vodnog gospodarstva na sjednici održanoj 11. studenoga 2010. godine (90 sjednica).

Popis projekata može se pregledati na službenim stranicama Vlade Republike Hrvatske www.vlada.hr.

 

Uvjeti kreditiranja su:

Rok otplate kredita:  8 godina, polugodišnje jednake glavnice

                                      1 rata 30. 06. 2012., zadnja 31. 12. 2019.

 Troškovi  kredita:  jednokratna naknada 600.000,00 kn

 Kamata:  -u razdoblju korištenja kredita i u  razdoblju otplate        

                  - šestomjesečni EURIBOR + marža 3,40 p.o. godišnje  

što iznosi 4,501% na dan objave natječaja (srpanj 2010. godine)

Procjena kamate za vrijeme korištenja:  22.988.571,97 kn

 

Izjava predsjednika uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. Petra Radakovića za zajedničko priopćenje za medije povodom javnog potpisivanja ugovora - Činjenica da je upravo Erste banka u procesu javnog nadmetanja izabrana kao partner u ovom značajnom i velikom projektu Hrvatskih voda čini nas izuzetno zadovoljnima. Sretni smo što i u ovom slučaju možemo manifestirati svoju temeljnu ulogu u gospodarskom životu jedne zemlje – pružiti financijsku potporu kvalitetnim, zdravim i isplativim projektima koji, poput ovoga, svoj značaj ne crpe samo iz svoje financijske vrijednosti, već i u činjenici da će svojom realizacijom uvelike doprinijeti zaštiti okoliša, kao i poboljšanju kvalitete života u mnogobrojim područjima naše zemlje gdje će se vidjeti njegovi izravni učinci. Erste banka spremna je i u budućnosti financirati projekte ovog tipa i uvjeren sam da ćemo to nastaviti činiti.(PS/MŠ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox