Kreditne kartice kao vjerni sluga ili nemili gospodar

Svatko od nas ima svoje prihode. Svakodnevno radimo i tokom mjeseca zarađujemo određeni iznos. Kako vrijeme prolazi neki od nas postaju sve uspješniji i financijski stabilniji, dok neki idu u dugove i nakupljaju svaki mjesec sve više i više obaveza. Pitamo se kako je to moguće. I jedni i drugi zarađuju isto, na prvi pogled žive ne baš toliko različitim životnim stilom, a tokom vremena netko stvori bogatstvo u kojem može uživati, dok drugi jedva sklapaju kraj s krajem i ne znaju kako se riješiti svojih obaveza zbog kojih moraju sve više raditi.
KAKO JE TO MOGUĆE?

Razlike nastaju odabirom i usmjeravanjem naših prihoda. Ono gdje trošimo novac određuje smjer kojim idemo. Netko je jednom rekao: “Pokaži mi s kim se družiš i reći ću ti u kojem smjeru ideš.” Isto to načelo možemo primijeniti i na svoje osobne financije. Ne možemo svoj novac usmjeravati prema troškovima i obavezama koje nam ne donose profit, a istovremeno napredovati u svom imovinskom stanju.

Problem je u tome što veliki dio nas uopće ne razlikuje pojmove rokova i obaveza. Mislimo da je naša kuća investicija, isto kao i naš automobil. No, je li doista tako? (PS/Z.R.)

Naslov članka: Kreditne kartice kao vjerni sluga ili nemili gospodar

Autor: Ismar Zembo 

Izvor: Poslovni savjetnik br.42 str. 110. 

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox