Krizni sastanak talijanskih financijskih vlasti: Dug rekordno visok

Talijanski financijski dužnosnici održali su krizni sastanak nakon što su troškovi posudbe novca, zbog zabrinutosti uzrokovane golemim dugom Italije, dosegli rekordno visoke razine i doveli treće najjače europsko gospodarstvo na rub potpune financijske krize.

 

U priopćenju nakon sastanka, tzv. Odbor za financijsku stabilnost rekao je da je talijanski bankarski sektor i dalje stabilan, unatoč nemiru koji je, po njegovom mišljenju, stvorila nesigurnost na međunarodnom tržištu. Talijanski ministar gospodarstva Giulio Tremonti kao predsjedatelj te predtsvnici središnje talijanske banke i regulatora tržišta kao članovi odbora raspravljali su o potresima na tržištu i analizi financijskih nadzornih vlasti.

Analiza pokazuje da se, unatoč stalnom smanjenju javnog deficita, napetosti koje proizlaze iz nesigurnosti na međunarodnim tržištima iskazuju u Italiji - stoji u priopćenju. Analiza pokazuje da je talijanski bankarski i financijski sustav čvrst, zahvaljujući brzom djelovanju u snaženju uvjeta kapitala i likvidnosti banaka - dodaje se, uz napomenu da će i dalje pozorno pratiti stanje. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox